onsdag 11. august 2010

Schoolbag in hand, she leaves home in the early morning...

Week 2 av semesteret er igang, og jeg har vært på andre siden av kloden i litt mer enn 2 uker.
Det virker som mye mer enn det, iallefall med tanke på skolen, eller Uni, som de sier her nede. Skole er for dem forbundet med lavere utdanning.
Uni her er veldig forskjellig fra HiO, både med tanke på den fysiske utformingen, undervisningsmetoder og ikke minst faget (førskolelærer).
Det er mye å ta inn på kort tid, og det har vært litt overveldende. Timeplanen min ble ikke slik som jeg hadde tenkt, med tanke på dager. Det har vært mye å sette seg inn i med tanke på pensum. Det er mange nye mennesker og en annen kultur å forholde seg til.
Det er et stort området som jeg skal finne fram på.

 Undervisning:
Mine fag er tre timer skole uken per fag. Tiden blir da delt i X t lecture og Xt tutorial.
Lecture foregår i stor skala med alle elevene i den Unit'en, hvor en foreleser prater i 1 eller 2 timer, alt etter som. Her er det ikke rom for spørsmål eller innspill underveis med mindre foreleser ber om det. Hele forelesningen blir tatt opp (recorded), og så lagt ut på nett som en e-lecture. Eksterne studenter og de som ikke kommer på selve forelesningen kan da høre den på nett.

Tutorial foregår i mindre grupper, mellom 20-30 eller mindre, i 1 eller 2 timer avhengig av om lecture'en er 1 eller 2 timer. Tutorial er obligatorisk. Har du mindre enn 80% frammøte, så kan og vil de stryke deg med mindre du har gyldig fravær. Det forventes at du har hørt lecture'n som var i forkant, og det forventes at du har lest det aktuelle pensum for den tute'en. I tutes diskuteres, jobbes, snakkes, oppklares også videre det som har vært på lecture. I tillegg til evt andre ting.

Fysiske utformingen.
Macquarie Uni er stort. Nå har jeg ikke vært noe særlig på Blindern, og kan dermed ikke sammenligne. Likefullt; området er stort, med mange bygninger. Kart over området kan sees på denne linken. Området har store grønne "lunger", og det er nok av plass å boltre seg på før/mellom/etter undervisning.
Uni har også et respektabelt utvalg når det gjelder mat, med flere forskjellige utsalgskjøkken inne i Hub'en med alt fra toast til sushi, hamburger til salat osv. Og om det ikke frister med stort måltid, så er det nok av vending machines på området. For de av oss som prøver å være økonomisk og fornuftig, så har de satt opp flere micro'er, og det er fritt å nyte medbrakt i kantinene.
For de som ikke vil sitte inne å spise, så har de en god del utesitteplasser, på flere nivåer, hvor de har skillt ut røykerne på en egen plass på lvl 2. På bildet er det opp trappen. Det trådløse nettet fungerer selvsagt også i utearealene rundt byggene.
Om du vil ha en kaffe og noe godt å spise på vei fra en plass til en annen, så har de (i tillegg til flere små kaffesjapper) noe de kaller coffee-cart som står der det ikke er kaffesjappe i nærheten. Prisene her er de samme som i Hub'en.
Helt til slutt noen bilder av området, blant annet
Central courtyard. Her kan du høre papegøyer og andre fuglearter i trærne. Det gjelder jo resten av området også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar